ASPERGES MET HAM EN KRIELAARDAPPELTJES IN SCHIL

HEERLIJKE ASPERGEMAALTIJD


ASPERGES MET HAM EN KRIELAARDAPPELTJES IN SCHIL


Recept witte asperges

Bereidingstijd: 30-40 minuten
Voor 4 personen

Ingrediënten

1500 gram witte asperges
zout
1 schepje suiker
1000 gram krieltjes in schil
4 gekookte eieren
150 gram boter
400 gram achterham
peper

Bereiding

1. schil de asperges en snijd 2 cm van de onderkant af.

2. Breng in een ruime pan water met zout, 1 schepje suiker      en een klontje roomboter aan de kook, leg de geschilde        asperges in het water en laat ze nu nog 10 minuten              zachtjes koken.
    Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10-15 minuten        in het hete water staan, ze zijn gaar.

3. Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar. 

4. Bak de krieltjes in 10 minuten heerlijk bruin.              

5. Kook de eieren in kokend water halfzacht in ongeveer 7-8      minuten. Pel ze en snijd ze fijn.

6. Haal de plakjes ham los van elkaar.

7. Smelt de boter op een laag vuur, deze mag niet bruin            worden

8. Haal de asperges uit de pan, laat ze iets uitlekken en leg      ze op een aspergeuitlekschaal, verdeel het ei en de ham      erover. Schenk tenslotte de gesmolten boter eromheen.


Terug




Deel het met uw vrienden!

Meer gerechten

ASPERGE PIZZA

HEERLIJKE PIZZA MET WITTE ASPERGES

ASPERGE HAM EI SALADE

HEERLIJKE FRISSE SALADE MET ASPERGES HAM EN EI

asperges klaarmaken

hoe kook je traditioneel asperges

PREISCHOTEL

PREISCHOTEL

aspergeroompudding met aardbei

fris toetje voor na een heerlijke aspergemaaltijd

Openingstijden

Maandag:  AUTOMAAT 24/7
Dinsdag:  AUTOMAAT 24/7
Woensdag:  AUTOMAAT 24/7
Donderdag:  AUTOMAAT 24/7
Vrijdag:  AUTOMAAT 24/7
Zaterdag:  AUTOMAAT 24/7
Zondag:  AUTOMAAT 24/7
 
ONZE AUTOMAAT IS 24/7 OPEN


Contactgegevens

Facebook