1500 gram witte asperges
zout
1 schepje suiker
1000 gram krieltjes in schil
4 gekookte eieren
150 gram boter
400 gram achterham
peper
2. Breng in een ruime pan water met zout, 1 schepje suiker en een klontje roomboter aan de kook, leg de geschilde asperges in het water en laat ze nu nog 10 minuten zachtjes koken.
Zet het vuur uit en laat de asperges nog 10-15 minuten in het hete water staan, ze zijn gaar.
3. Kook de krieltjes in ongeveer 15 minuten gaar.
4. Bak de krieltjes in 10 minuten heerlijk bruin.
5. Kook de eieren in kokend water halfzacht in ongeveer 7-8 minuten. Pel ze en snijd ze fijn.
6. Haal de plakjes ham los van elkaar.
7. Smelt de boter op een laag vuur, deze mag niet bruin worden
8. Haal de asperges uit de pan, laat ze iets uitlekken en leg ze op een aspergeuitlekschaal, verdeel het ei en de ham erover. Schenk tenslotte de gesmolten boter eromheen.