aspergeroompudding met aardbei

fris toetje voor na een heerlijke aspergemaaltijd


aspergeroompudding met aardbei


benodigdheden voor 4 personen

  • 500 gram witte asperges
  • 250 ml slagroom
  • 50 gram suiker
  • 3 blaadjes witte gelatine
  • 4 aardbeien

benodigdheden: staafmixer en 4 glaasjes

bereiding 30 minuten + opstijven

bereiding:

Schil de asperges en snijd een klein stukje van de onderkant van de asperge af. Kook de asperge in weinig water met zout in 20 minuten gaar. Giet de asperges af en laat ze goed uitlekken. Pureer de asperge met de staafmixer in een maatbeker. Vul de aspergepuree tot 500 ml aan met slagroom.

Breng de aspergeroommengsel met de suiker tegen de kook. Laat de suiker op laag vuur oplossen. Week intussen de gelatineblaadjes 5 minuten in een kom met ruim koud water. Neem de pan van het vuur en los al roerend de goed uitgeknepen gelatine in het roommengsel op.

Schenk de aspergeroom in de glaasjes en laat de puddinkjes in de koelkast minimaal 3 uur opstijven

als garnering leg je de aardbei op het puddinkje.

 

 


Terug




Deel het met uw vrienden!

Meer gerechten

ASPERGE PIZZA

HEERLIJKE PIZZA MET WITTE ASPERGES

ASPERGES MET HAM EN KRIELAARDAPPELTJES IN SCHIL

HEERLIJKE ASPERGEMAALTIJD

ASPERGE HAM EI SALADE

HEERLIJKE FRISSE SALADE MET ASPERGES HAM EN EI

asperges klaarmaken

hoe kook je traditioneel asperges

PREISCHOTEL

PREISCHOTEL

Openingstijden

Maandag:  AUTOMAAT 24/7
Dinsdag:  AUTOMAAT 24/7
Woensdag:  AUTOMAAT 24/7
Donderdag:  AUTOMAAT 24/7
Vrijdag:  AUTOMAAT 24/7
Zaterdag:  AUTOMAAT 24/7
Zondag:  AUTOMAAT 24/7
 
ONZE AUTOMAAT IS 24/7 OPEN


Contactgegevens

Facebook